Báb-és dramatikus gyerek programok

Óvodapedagógusainkból álló bábcsoportunk évről-évre magas színvonalú bábelőadásokkal és dramatikus játékokkal nyújt maradandó élményt a gyermekek, felnőttek és családok számára egyaránt. 

Mindennapjainkban csoport és óvodai szinten egyaránt biztosítjuk a bábozást, a dramatizálást és a dramatikus játék élményének átélését a gyermekek számára. A gyermekeket motiváljuk arra, hogy bábozzanak és dramatizáljanak önállóan is, ezáltal ébredjen fel alkotókedvük, önkifejezési vágyunk. A néphagyományokból átörökített népi játékok felhasználásával erősítjük identitásukat, magyarságtudatukat.

 

Eredeti magyar népmeséket, népi játékokat, népszokásokhoz kapcsolódó történeteket dolgozunk fel, amit szemléletes előadásmóddal, esztétikus, természetes anyagokból készített bábokkal, eszközökkel jelenítünk meg. Előadásainkat, programjainkat népi hangszerek bemutatásával, megszólaltatásával színesítjük. Célunk, hogy megismertessük a gyermekeket a gyökereikkel, a néphagyományokkal és azzal a tapasztalatokra, a megfigyelésekre épülő tudásanyaggal, amelyet az előttünk járó nemzedék felhalmozott és örökségként hagyott ránk.

Kiemelten fontosnak tartjuk ünnepeink megrendezését és ünneplését, melyeket az óvodai életnek természetes menetébe építünk be. A gyermekeinket aktívan bekapcsoljuk az ünnepi előkészületekbe, ezekkel erősítjük, gazdagítjuk érzelmi életüket és növeljük érzelmi intelligenciájukat.

Báb -és drámajátékos programjaink:

ÓVODapedagógusok bábjátéka

 

 

MIHÁLY-NAPI VÁSÁR ÉS VIGADALOM AZ ÓVODÁBAN


 

Mikulás látogatott el hozzánk

 

aDVENTI VÁRAKOZÁS

 

Karácsony az óvodánkban

 Madárkarácsonyfa díszítés

 

Karácsonyi ünnepünk

 

Farsangi hét, tavasz köszöntö

 

 

Galiba Fesztivál

Galiba1         Nvtelen 1 

        2015                       2016                            2018

A Galiba Fesztivált hagyományteremtő céllal először 2012-ben rendezték meg, azóta is nagyon sokan szeretik és keresik az eseményt. A fesztivál elsősorban a gyerekeknek kínál bemutatkozási lehetőséget a karneváli héten, az óvódás és általános iskolás, valamint helyi kulturális csoportok feldíszített kis kocsikkal készültek, ezzel is hangsúlyozva, hogy nem csak a jelené, hanem a jövőé is a Debreceni Virágkarnevál. Idén is nagyon sok csoport jelentkezett a fesztiválra.
 
Copyright © 2015 thalykalmanutcaiovoda.hu