Csillag csoport A csoportban dolgozó pedagógusok:

Óvodapedagógus: Ivanov Marianna / Mariann néni,
                              Nagy Henrietta /Heni néni
Pedagógiai asszisztens: Demes Tímea/ Timi néni
Dajka: Pethőné Bányai Diána / Dia néni


A homogén összetételű csillag csoportba járó óvodásainknak nap, mint nap érdekes, közös tevékenységekben, vidám hangulatú élményszerzésben van részük. Családias légkörben, szeretetteljes biztonságban ismerkedünk meg a minket körülvevő világgal.

A természeti környezetünk megismerésének céljából akváriumi halakat, saját nevelésű növényeket gondozunk, segítve a felelősségteljes magatartás kialakulása. „Kis kuktáinkkal” alkalomszerűen sütünk – főzünk, ezzel elősegítjük a komplex tevékenységbe ágyazott megismerési folyamatokat. Változatos eszközök használatával támogatjuk a gyermeki kreativitás kibontakozását. Rendszeresen megyünk óvodán kívüli felfedező útra, kulturális eseményekre, természetjáró kirándulásokra.

Fokozottan figyelünk a lassabban fejlődő, érzékenyebb gyerekekre, szeretettel erősítjük önbizalmuk megfelelő, kiegyensúlyozott alakulását. Egymásra figyelő, együttműködésre képes, összetartó közösségeket építünk az óvodai évek során.

Gondos odafigyeléssel biztosítjuk gyermekeink nagy mozgásigényének megfelelő elfoglaltságokat. Az udvari és tornaszobai eszközökön túl a csoportszobában is speciális eszközök állnak a gyerekek rendelkezésére, többek között trambulin, mászóhenger és gördeszka. Valljuk, hogy az egészséges személyiségfejlődéshez elengedhetetlen a mozgásra épülő, minden érzékszervet igénylő tapasztalás, az önfeledt szabadjáték. A differenciált képességfejlesztés és az egyéni bánásmód kiemelésével harmonikus személyiségfejlesztést biztosítunk a csoportunkba járó gyermekek részére.

Copyright © 2015 thalykalmanutcaiovoda.hu